Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

DN.se stärker sin ställning

DN.se befäster sin ställning som ledande sajt bland svenska morgontidingar. ”Vi kommer att satsa mer på agendasättande journalistik”, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

I förra veckan (v 11) hade DN.se 1.769.000 unika besökare, vilket var nytt årsrekord och ett rejält lyft jämfört med veckan före.

Närmaste morgontidningssajt efter DN.se var svd.se med 1.499.000 unika webbläsare, enligt KIA Index.

– Den senaste veckan har varit intensiv för oss. Serien om tiggeri, Jonas Hassen Khemeris brev till Beatrice Ask och våra artiklar om såväl gömda flyktingar som Tobias Billström har fått ett väldigt gensvar, vilket är roligt. Vi stärker vår position som Sveriges största morgontidningssajt, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

– Vi kommer att satsa mer på denna typ av agendasättande journalistik som får oss att båda tänka och känna.

DN.se har varit största morgontidningssajt i Sverige alla veckor utom tre det senaste halvåret.

Att förra veckans lyft blev så stort berodde till stor del på det extrema intresset för Jonas Hassen Khemiris öppna brev till Beatrice Ask i DN.

Artikeln, som var en personligt hållen kritik mot jakten på papperslösa, har till dags dato delats 155.000 gånger i sociala medier, vilket är mångdubbelt mer än någon annan artikel på DN.se.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.