Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Domstol: Agility är en sport för människor

Foto: AP

Förvaltningsrätten slår nu fast att hundsporten agility är en idrott – även för människor. Anita och Thommy Pettersson i halländska Getinge har därför rätt att få betala en lägre momssats för verksamheten i sin agilityanläggning, skriver Hallandsposten.

Skatteverket var av en annan åsikt, och krävde paret på 25-procentig moms och nästan 14 000 kronor. Myndigheten ansåg att agility inte är någon idrott eftersom det är djuret och inte människan som står i centrum.

– Agility handlar inte bara om att släppa in hunden. Du blir ordentligt svettig av att springa runt och man behöver vara vältränad, säger Thommy Pettersson till tidningen.

Det är inte känt om Skatteverket avser att överklaga domen.

– Men vi har i alla fall fått tillbaka våra pengar, säger Anita Pettersson till Hallandsposten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.