Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 17:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/dottrarna-tar-strid-mot-lanefalla-for-aldre/

EKONOMI

Döttrarna tar strid mot lånefälla för äldre

Monica Sand och Anette Wickström driver ett ärende där deras föräldrar fick rådet att ta ett miljonlån som placerades i en kapitalförsäkring hos Folksam med höga avgifter och räntebetalningar som följd. Döttrarna vill nu att deras föräldrar hålls skadeslösa.
Monica Sand och Anette Wickström driver ett ärende där deras föräldrar fick rådet att ta ett miljonlån som placerades i en kapitalförsäkring hos Folksam med höga avgifter och räntebetalningar som följd. Döttrarna vill nu att deras föräldrar hålls skadeslösa. Foto: Emil Wesolowski

Det åldrande paret övertalades att ta ett miljonlån och placera pengarna i sparprodukter med höga avgifter. Nu tar barnen strid mot felaktig rådgivning. ”Vi vill hindra att fler förs bakom ljuset”, säger dottern Monica Sand.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.