Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Dramatiska börsfall – 6 procent ned i Taiwan

En bank i Hongkong visar den asiatiska börsens nedgång under torsdagen.
En bank i Hongkong visar den asiatiska börsens nedgång under torsdagen. Foto: Kin Cheung/AP

Efter gårdagens fall i Europa och Amerika går även asiatiska börser ner på bred front. Börsen i Taiwan tappade under torsdagsförmiddagen 6,3 procent.

På flera håll i Asien är fallen dramatiska. Hang Seng-index i Hongkong backade 3,9 procent efter öppning på torsdagen, följd av liknande siffror för Kinas fastlandsbörser i Shanghai och Shenzhen.

Även Nikkei-index i Tokyo hade efter några timmars handel fallit 3,9 procent.

Handelskonflikten mellan USA och bland annat Kina är fortsatt ett stort orosmoment.

Samtidigt har räntenivåerna dykt upp som ett nygammalt spöke. Alltfler tolkar nu Federal Reserves styrräntehöjningar i USA som ett tecken på överhettning i ekonomin.

USA:s president Donald Trump dömer ut räntehöjningarna med kommentaren att "Fed har blivit galen" – ett utspel som bara skapar mer osäkerhet om var USA:s finanspolitik är på väg.

Börsfallen avfärdar dock Trump.

– Det är en korrigering vi har väntat på länge, sade han efter nedgångarna i Europa och Amerika på onsdagen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.