Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 00:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/duellen-sa-vill-politikerna-forbattra-skolan/

EKONOMI

Duellen: Så vill politikerna förbättra skolan

Skolans viktigaste fråga just nu? Att den är för stökig, menar utbildningsminister Mats Persson (L). Åsa Westlund (S) å sin sida säger att det viktigaste är att skjuta till resurser till skolan som också drabbas av inflation.
Foto: Jessica Gow/TT

Lärare bör befrias från tunga administrationsbördor för att kunna koncentrera sig på undervisningen. Det är utbildningsminister Mats Persson (L) och Åsa Westlund (S), talesperson för skolfrågor, överens om.

Men varför brister skolan som kulturell mötesplats? Här pekar Mats Persson på hög invandring. Åsa Westlund riktar i sin tur fokus på skolvalet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.