Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-08 05:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/dyrare-kyckling-vantar-efter-torkan/

Ekonomi

Dyrare kyckling väntar efter torkan

Dyrare kyckling att vänta. Arkivbild.
Dyrare kyckling att vänta. Arkivbild. Foto: Rickard Kilström/XP/TT

Svenskarna äter kyckling som aldrig förr och nu ser den ut att bli dyrare. Den tuffa sommaren har gett dåliga spannmålsskördar och det gör fodret dyrare för uppfödarna. 

– Våra producenter måste få en skälig ersättning för annars kan de inte fortsätta, säger Johan Ekerot, försäljnings- och marknadsdirektör på Guldfågel.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in