Svenskarna äter kyckling som aldrig förr och nu ser den ut att bli dyrare. Den tuffa sommaren har gett dåliga spannmålsskördar och det gör fodret dyrare för uppfödarna.
– Våra producenter måste få en skälig ersättning för annars kan de inte fortsätta, säger Johan Ekerot, försäljnings- och marknadsdirektör på Guldfågel.
DIGITAL PRENUMERATION
Läs gratis fram till midsommarafton.
Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.
Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.