Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

E-handel ökar Kinneviks vinst

Stenbecksfärens maktbolag Kinneviks substansvärde uppgick vid utgången av juni till 68,5 miljarder kronor, eller 247 kronor per aktie.

Sedan årsskiftet har substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, ökat med 4 procent.

Kinnevik redovisar en vinst före skatt på 4 134 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 180 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Kinneviks delägda e-handelsbolag Zalando nådde under det gångna kvartalet för första gången ett positivt rörelseresultat, enligt ett separat pressmeddelande från Zalando.

Intäkterna under första halvåret steg till strax över en miljard euro, motsvarande över nio miljarder kronor, jämfört med 800 miljoner euro motsvarande period i fjol.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.