Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

E-handeln växer – tuffare för citybutiker

E-handeln väntas breda ut sig alltmer i Sverige inom de närmaste åren och på sikt kommer 60–75 procent av all detaljhandel att ske över nätet, visar nya prognoser från Handelns ekonomiska råd, i en ny rapport om digitaliseringen i handeln, rapporterar TV4 Nyheterna.

Även om e-handeln inte kommer att ta över helt, kommer det att uppstå en kamp om konsumenter mellan e-handlare och stora köpcenter. Det bäddar också för ett tuffare scenario för små citybutiker som inte skapar alternativa digitala försäljningskanaler.

Handelns ekonomiska råd, där tidigare finansminister Erik Åsbrink är ordförande, introducerades av branschorganisationen Handelsrådet i fjol.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.