Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 03:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/e-sporten-pangar-pa-mot-nya-ekonomiska-hojder/

Ekonomi

E-sporten pangar på mot nya ekonomiska höjder

01:09.

Counterstrike-legenden Emil "HeatoN" Christensen medverkar i årets säsong av SVT:s program "Mästarnas Mästare". Att e-sport räknas som sport har blivit kritiserat från olika håll, men Emil har också fått mycket stöd via flera kampanjer i sociala medier.

Emil ”HeatoN” Christensen var först att väljas in i Esports Hall of Fame. Han vann en rad turneringar och mästerskap i Counterstrike mellan 2001 och 2006.
Bild 1 av 3 Emil ”HeatoN” Christensen var först att väljas in i Esports Hall of Fame. Han vann en rad turneringar och mästerskap i Counterstrike mellan 2001 och 2006.
Foto: Eva Tedesjö
Counterstrikespelet är en så kallad förstapersonsskjutare, eller ”first person shooter”, vilket innebär att spelarens bildskärm motsvarar spelfigurens synfält.
Bild 2 av 3 Counterstrikespelet är en så kallad förstapersonsskjutare, eller ”first person shooter”, vilket innebär att spelarens bildskärm motsvarar spelfigurens synfält.
Foto: TT
Under turneringen Dreamhack Masters förra året var hela Malmö arena utsåld.
Bild 3 av 3 Under turneringen Dreamhack Masters förra året var hela Malmö arena utsåld.
Foto: TT

Framgångarna har avlöst varandra, och under det senaste året ökade omsättningen med över 40 procent. E-sportens stora tillväxt har fått flera storföretag att ge sig in i den unga branschen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in