Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 18:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/easyjet-overvager-thomas-cook-affar/

Ekonomi

Easyjet överväger Thomas Cook-affär

Foto: Jacques Brinon

Det brittiska lågprisflygbolaget Easyjet, med svensken Johan Lundgren som koncernchef, överväger att köpa delar av den kollapsade brittiska researrangören Thomas Cook.

TT Text

– Det är klart, som alla flygbolag och researrangörer tittar vi på vad som skulle kunna vara av intresse för oss i Thomas Cook-nätverket. Men det har inte fattats några beslut ännu, säger Lundgren till den tyska tidningen Die Welt.

Samtidigt slår Lundgren fast att det från Easyjets sida inte finns något intresse för att köpa upp konkurrenten Condor.

Thomas Cook, som bland annat äger den svenska researrangören Ving, har sedan den 23 september befunnit sig i en konkursprocess.

Under fredagen ska 4.500 strandade Thomas Cook-resenärer flygas hem med 26 flygplan beställda av brittiska luftfartsmyndigheter. Då återstår ytterligare 14 000 Thomas Cook-resenärer att ta hem.

Fordringsägarna i konkursen riskerar jätteförluster. Thomas Cooks skulder till bankerna uppgick vid konkursen till 1,9 miljarder pund, motsvarande runt 23 miljarder kronor.

Ämnen i den här artikeln:

Ving
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt