Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 09:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ecb-bitcoin-ar-en-tulpan/

EKONOMI

ECB: Bitcoin är en tulpan

Vítor Constâncio, vice ordförande för ECB, jämför bitcoins värdeuppgång med Tulpansvindeln som ägde rum i Nederländerna under 1630-talet.
Vítor Constâncio, vice ordförande för ECB, jämför bitcoins värdeuppgång med Tulpansvindeln som ägde rum i Nederländerna under 1630-talet. Foto: Paul Hansen

Europeiska centralbankens vice ordförande, Vítor Constâncio, har gett sig in i debatten om digitala kryptovalutor och speciellt bitcoins.

– Det är ett instrument för spekulationer, sade han under en konferens i Frankfurt på fredagen, enligt The Financial Times.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.