Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

ECB håller räntan oförändrad

ECB lämnar räntan oförändrad. Arkivbild.
ECB lämnar räntan oförändrad. Arkivbild. Foto: Alamy

Europeiska centralbanken (ECB) beslutade vid ett möte i Riga att lämna eurozonens styrränta oförändrad. Banken kommer även att fortsätta med sitt omfattande stödköpsprogram fram till i höst.

ECB:s styrelse beslutade under mötet att fortsätta med sitt stödköpsprogram om 30 miljarder euro i samma takt som tidigare fram till i slutet av september, det meddelar centralbanken i ett pressmeddelande.

Från och med september, beroende på om ekonomisk data kommer in som förväntat sänks sedan utbetalningstakten månatligen till 15 miljarder euro för att sedan avvecklas vid årsskiftet.

Centralbanken väljer även att lämna styrräntan oförändrad på 0,0 procent och räknar med att hålla den kvar där tills nästa sommar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.