Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Efter paketkaoset - nu slopas avgiften på leveranser från Wish

Avgiften på paket från e-handelsföretaget Wish slopas, i stället kommer företaget betala momsen direkt till Postnord. Arkivbild.
Avgiften på paket från e-handelsföretaget Wish slopas, i stället kommer företaget betala momsen direkt till Postnord. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/TT

På torsdagen började ett nytt avtal mellan Postnord och e-handelsföretaget Wish gälla. Avtalet innebär att avgiften på 75 kronor per paket slopas, rapporterar Breakit.

I mars införde Postnord en avgift på 75 kronor för alla paket som skickas till Sverige från länder utanför EU. Men de svenska beställarna var inte villiga att betala avgiften och hundratusentals paket hämtades inte ut. I stället fick Postnord skicka tillbaka dem till avsändarna. 

Postnord och Wish kom i maj överens om att ta bort avgiften på paketen och på torsdagen började avtalet gälla.

Läs mer: Postnord skickar tillbaka 400.000 paket till Kina

I stället kommer Wish göra inbetalningen av moms till Postnord och för kunderna innebär det att man slipper avgiften på 75 kronor per paket, rapporterar Breakit.

Enligt Håvard Stjernen, Wish Nordenchef, kommer de inte att lägga på en egen avgift, däremot kan priserna på plattformen komma att höjas.

– Vi kommer att ta på oss en del av kostnaden för det här och det kommer att påverka våra marginaler. Kunderna kommer att se en liten prisökning i appen, säger han till Breakit.

Läs mer: Postnord nära en lösning med Wish angående avgift

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.