Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 20:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ekonomipristagaren-bengt-holmstrom-om-varfor-eliten-underskattade-trump/

EKONOMI

Ekonomipristagaren Bengt Holmström om varför eliten underskattade Trump

2 min 36 sek. Hör ekonomipristagare Bengt Holmströms analys av Trump och Clinton.
Bild 1 av 4 Bengt Holmström arbetar och bor i Boston.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 4 Bengt Holmström är född 1949 i Helsingfors. Han är nationalekonom och bor numera i Boston där han är professor vid MIT.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 3 av 4 På väg ut till entrén för fotografering stannar Bengt Holmströms kollegor vid MIT i Boston till för att gratulera till ekonomipriset.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 4 av 4 Den här knappen har Bengt Holmström på skrivbordet. Han använder den när han har möten med doktorander. När man trycker på den skränar den ”That was easy!” i en öronbedövande volym. Bengt ler nöjt när han visar knappen och frågar förundrat: ”Har ni inga sådana här i Stockholm? Dom är bra när man ska accentuera frågor.”
Foto: Lotta Härdelin

Han säger att det skulle vara en katastrof om Donald Trump blev president – men att Hillary Clinton har ännu större problem med trovärdigheten. ”Hillary har spelat sitt spel väldigt dåligt”, säger Bengt Holmström när DN:s Björn af Kleen och Lotta Härdelin träffar honom i Boston.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.