Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Elektronik kan förbjudas på USA-flyg

Foto: Hasse Holmberg/TT

Flygbolag i 13 länder ska ha blivit ombedda att förbjuda passagerare från att ta med elektronik på resor till USA.

Detta enligt ett hemlighetsstämplat mejl från den amerikanska myndigheten TSA, skriver The Guardian.

Flygbolag i 13 länder ska ha blivit ombedda att förbjuda elektronik större än en mobiltelefon ombord på flygresor till USA. Det rapporterar The Guardian, som hänvisar till ett hemlighetsstämplat mejl, som den amerikanska myndigheten Transportation Security Administration, TSA, ska har skickat.

Myndigheten bekräftar dock inte uppgifterna utan hänvisar till departementet för inrikes säkerhet. Därifrån svarar en talesperson, via mejl till The Guardian, att de inte ger några kommentarer.

Enligt det konfidentiella mejlet ska myndigheten ha bett flygbolagen att förbjuda läsplattor, kameror och datorer ombord på planen.

Saudiarabiens Saudia Airlines och Jordaniens Royal Jordanian airlines är bland de berörda flygbolagen, men hela listan har inte blivit släppt ens till flygbolagen själva, enligt The Guardian.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.