Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Elva länder svarar Trump med eget avtal

Foto: Ramon Espinosa/AP

Elva Stillahavsstater har kommit överens om ett handelsavtal. Avtalet kommer att skrivas under i dag, torsdag.

De elva länderna går nu vidare utan USA som genom president Trump lämnade det så kallade Trans-Pacific Partnership som ett av sina första beslut som president den 23 januari förra året.

Läs också: I dag skriver Trump under strafftullarna 

Enligt New York Times har nu Australien, Brunei, Kanada, Chile, Japan, Malaysia, Mexiko, Nya Zeeland, Peru, Singapore och Vietnam kommit överens om hur handeln mellan länder ska fungera. Avtalet innebär bland annat minskade tullavgifter, skriver tidningen.

Frihandelsavtalet antogs den 4 februari 2016.

Donald Trump har nyligen sagt att han kan vara beredd att omförhandla avtalet om det förändras så att det blir ”betydligt bättre”. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.