Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

En halv miljard människor använder Instagram

Bilddelningsappen Instagram beskrivs ofta som populär — och det har aldrig varit lika sant som nu.

En halv miljard personer över hela världen använder nu appen.

När Instagram beslutade att låta en algoritm ta kontroll över i vilken ordning bilderna visas för användarna började ilskan bubbla på nätet. Men precis som när annonser började sprängas in i bildflödet har det inte skrämt bort användarna. Tvärtom.

Instagram växer i en rasande fart och som aldrig förr. Bara under det senaste året har 100 miljoner användare skaffat sig tjänsten, skriver det Facebookägda företaget i ett blogginlägg.

Totalt räknar Instagram nu in hela 500 miljoner användare. Fler än 300 miljoner av dem använder dessutom tjänsten varje dag.

"Vår gemenskap fortsätter också att bli ännu mer global, med mer än 80 procent av användarna utanför USA", heter det i blogginlägget.

Appen ses som en tillväxtmotor för Facebook, som köpte Instagram 2012. Enligt nyhetsbyrån AFP, som hänvisar till beräkningar som Emarketer har gjort, kommer Instagram att dra in motsvarande drygt 12 miljarder kronor i annonsinstäkter i år. Det skulle motsvara över åtta procent av Facebooks totala annonsintäkter.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.