Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

En tandkräm för män

Pepsodent hoppas mycket på den nya ”manstandkrämen”, som har utvecklats i USA och inom kort finns ute i handeln. Den första av sitt slag, enligt företaget.
Pepsodent hoppas mycket på den nya ”manstandkrämen”, som har utvecklats i USA och inom kort finns ute i handeln. Den första av sitt slag, enligt företaget.

Nu finns den, en tandkräm utvecklad för män. Och om det fanns oro för att pressmeddelandet kunde vara en marknadsföringsbluff så tog Karim Walldén, pr-ansvarig på Pepsodent Sverige, oss ur den villfarelsen. ”Jag garanterar att det är sant”, säger han till DN.

Det är skillnad på mäns och kvinnors munnar och tänder, menar Walldén.

– Många män drabbas i högre grad av missfärgning på tänderna än kvinnor, på grund av vad de får i sig, säger han och exemplifierar med sådant som rött kött, nikotin, snus, svart kaffe, brun sprit och annat.

– Samtidigt kan det för män vara ett alltför stort stort steg att bleka tänderna för att komma till rätta med problemet. Då är vår nya tandkräm ett alternativ.

Men, en tandkräm för män... var ni beredda på att få kritik för omotiverad könsuppdelning?

– Absolut, visst kan man se detta som en genusfråga. Men för oss handlar det om marknadsföring, utifrån att män har andra problem med tänderna än kvinnor, säger Karim Walldén.

Men är då ”manstandkrämen” farlig för kvinnor?

– Nej, absolut inte, inte på något sätt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.