Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 23:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/energijattens-plan-sma-modulara-reaktorer-och-forlangd-livstid-for-befintlig-karnkraft-i-sverige/

EKONOMI

Energijättens plan: Små modulära reaktorer och förlängd livstid för befintlig kärnkraft i Sverige

Vattenfalls vd Anna Borg anser att förstudien om nya, mindre, reaktorer till Ringhals kärnkraftverk så här långt är lovande.
Foto: Magnus Hallgren

Statliga Vattenfall bedömer att kärnkraftsreaktorernas livslängd kan utökas med 20 år till totalt 80 år.

– Det vi sett hittills tyder på att det finns goda förutsättningar, faktiskt, för alla våra fem reaktorer, säger Vattenfalls vd Anna Borg.

Samtidigt beskriver hon tekniken bakom de nya så kallade SMR-reaktorer som övervägs att köpas in till Ringhals som ”jättespännande”.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.