Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 11:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/enighet-om-riksbankens-rantebeslut/

Ekonomi

Enighet om Riksbankens räntebeslut

Riksbankschefen Stefan Ingves. Arkivbild. Foto: Magnus Hallgren

Riksbankens direktion var enig om att hålla reporäntan oförändrad på minus 0,5 procent vid det penningpolitiska mötet den 5 juli.

TT Text

Den var också enig om att skjuta något på tidpunkten för när räntan börjar höjas. Det framgår av protokollet från mötet.

”Osäkerheten om konjunkturutvecklingen i omvärlden och Sverige har ökat efter den brittiska folkomröstningen om EU. Bedömningen kvarstår att den globala konjunkturen fortsätter att förbättras, men prognoserna för tillväxten i omvärlden och Sverige har reviderats ned”, står det i protokollet.

Direktionen var också enig om att det är viktigt med en fortsatt hög beredskap för att göra penningpolitiken ännu mer expansiv, även mellan de ordinarie penningpolitiska mötena, om det behövs för att värna förtroendet för inflationsmålet.

Ämnen i artikeln:

Räntan
Riksbanken
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt