Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-24 12:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/enkat-hur-gammal-ar-din-mobiltelefon/

EKONOMI

Enkät: Hur gammal är din mobiltelefon?

Bild 1 av 5 Linda Wellgrant, 34 år, eventansvarig i Stockholm. - Jag har haft min Iphone 6 i över tre år. I dag har jag hämtat den från reparationsbutiken. Jag lämnade in den eftersom skärmen hade spruckit. Jag tycker det kostar alldeles för mycket att köpa en ny mobil. Jag lägger hellre pengarna på en resa.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 2 av 5 Beatrice Larsson, 46 år, fastighetsskötare i Jönköping. - Jag har en Samsung S9 som är tre månader gammal. Miljömässigt är det bra att reparera mobilen istället för att köpa en ny, men jag är skeptisk till om telefonen faktiskt blir lika bra efteråt.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 3 av 5 Tommy Halen, 52 år, egenföretagare i Stockholm. - Barnens mobiler brukar vi lämna in på lagning. Det har alltid funkat bra och smidigt. Jag har en Iphone XS sedan ett halvår tillbaka.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 4 av 5 Birgit Rahm, 79 år, pensionär i Stockholm. - Jag har aldrig lämnat in min mobil på lagning. Det förvånar mig lite att så många reparerar istället för att köpa nytt. Det är väl för att det är så dyrt med telefoner. Jag har en Samsung sedan flera år tillbaka, men jag vet inte vilken modell det är.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 5 av 5 Wilhelm Bingsmark, 22 år, student i Stockholm. - Nya mobiler och deras nya funktioner imponerar inte på mig. Förut gjorde de det och då kändes det värt att köpa en ny mobil. Men i dag nöjer jag mig med att reparera min Iphone 6S. Den har jag haft i mer än ett år.
Foto: Nicklas Thegerström

DN har frågat fem personer om hur länge de har haft sina mobiler.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in