Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-28 10:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/enormt-krispaket-godkant-av-usas-senat/

Ekonomi

Enormt krispaket godkänt av USA:s senat

Foto: John Locher/AP

USA:s senat har godkänt ett enormt stimulanspaket för att dämpa bland annat de ekonomiska effekterna i samband med coronapandemin, med röstsiffrorna 96–0.

Runt två biljoner dollar ska hjälpa privatpersoner och kämpande företag.

DN-TT Text

Uppdatering 200326: Texten har tillfogats en rättelse 

I paketet, som beräknas vara värt omkring 20.000 miljarder kronor, finns bland annat stöd till personer som har förlorat sina jobb samt till krisande industrier. Där finns också pengar som ska användas till att köpa medicinsk utrustning.

Nu skickas förslaget till representanthuset, som väntas rösta om det senare i veckan. Därefter behöver president Donald Trump underteckna det för att det ska träda i kraft, något han har lovat att göra direkt när förslaget hamnar på hans bord. Presidenten twittrade på torsdag morgon ut en kommentar där han gratulerade USA till att paketet röstats igenom.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1243037202793316354

Ett försök att få igenom ett krispaket i senaten misslyckades i söndags, då demokraterna ansåg att förslaget gynnade företagsintressen framför sjukhus och vårdarbetare. Sedan dess har förhandlingar pågått.

Läs också: USA-börser steg i väntan på biljonpaket

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod fel valuta i ingressen.