Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 13:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ericsson-backar-vid-borsoppning/

EKONOMI

Ericsson backar efter uppgifter om rysk export

Det råder stor oro på världens börser efter en vecka med räntehöjningar från olika centralbanker. Stockholmsbörsen vänder på förmiddagen nedåt.

TT Text

Stockholmsbörsens breda index öppnade runt nollan på fredagen, efter att ha nått ett nytt årslägsta dagen innan. Bara en timme efter öppning hade börsen vänt nedåt och backar vid 10-snåret med 0,5 procent.

Ericssons aktie faller med drygt 5 procent efter att Sveriges Radios Ekot avslöjat att bolaget fortsatt exportera till Ryssland, trots kommunikation om att exporten ska ha stoppats.

I topp bland börsens mest omsatta aktier ligger molntjänstbolaget Sinch som stiger med 1,2 procent och verkstadsbolaget Sandvik som ökar med 1,4 procent.

Även ledande europeiska börser backar på förmiddagen. Londonbörsen med 0,6 procent, Frankfurtbörsen med 0,5 procent och Parisbörsen handlas på minus 0,4 procent.

Inköpschefsindex från Frankrike och Tyskland visade på förmiddagen på krympande tillverkningsindustri i båda länderna.

Artikeln uppdateras

Läs mer: USA-börsen fortsätter blöda

Ämnen i artikeln

Ericsson
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt