Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-07 07:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ericssonanstalld-smittad-av-coronaviruset-bolaget-stanger-tre-kontor/

Ekonomi

Ericssonanställd smittad av coronaviruset - bolaget stänger tre kontor

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Telekomkoncernen Ericsson stänger tre kontor i Kroatien, Spanien och Danmark efter att en anställd i Kroatien smittats av corona-viruset. 

Det handlar om det första konstaterade fallet för Ericsson, som har 99.000 anställda och verksamhet i 180 länder. Det är en anställd vid fabriken i Kroatien, som testats positivt för viruset. Detta bekräftas av Ericssons kommunikationsavdelning.

 – Vi har ett nära samarbete med de kroatiska myndigheterna och har genomfört en mängd åtgärder för att säkerställa hälsa och säkerhet för våra anställda och kunder, säger Johannes Persson till affärsnyhetsbrevet Telekomnyheterna.

En grupp anställda från Kroatien är för tillfället på tjänsteresa i Danmark, och även om ingen av dessa visar symtom har de isolerat sig på sina hotellrum tills vidare.

 – Som en ytterligare säkerhetsåtgärd gör vi en extra rengöring av hela Köpenhamnskontoret, varvid de anställda har rekommenderats att arbeta på distans i går och i dag, säger Johannes Persson.

Man resonerar på samma sätt med kontoret i spanska Malaga, dit en anställd i Kroatien-fabriken är på tjänsteresa. Denne har inte heller några symtom men har jobbat på samma kontor som den smittade kollegan.

– Våra anställdas och kunders hälsa har högsta prioritet och vi vidtar alla försiktighetsåtgärder vi kan. Sedan i förrgår har vi begränsat alla icke-nödvändiga affärsresor globalt och utvidgat våra tidigare reserestriktioner relaterade till Kina och andra länder i Asien-Stillahavsområdet, säger Johannes Persson till Telekomnyheterna.

Läs också: Dödstalen stiger när viruset når allt fler länder 

Läs också: DN:s medicinereporter reder ut – det vet vi om viruset