EU varnar för hård Brexit - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

EU varnar för hård Brexit

Ska Storbritannien marschera ut ur EU utan någon uppgörelse?
Ska Storbritannien marschera ut ur EU utan någon uppgörelse? Foto: Chris Jackson/Getty

Var förberedda på en så kallad hård Brexit, där Storbritannien lämnar EU den 30 mars 2019 utan ett avtal, varnar EU-kommissionen.

Budskapet är riktat både till länder och företag i EU.

”Det är fortfarande inte säkert att det kommer att finnas en ratificerad överenskommelse om utträdet på plats till det datumet”, skriver EU.

Och oavsett om det blir Brexit med eller utan en överenskommelse kommer det troligen ge upphov till störningar, fortsätter EU.

”Även om EU jobbar dag som natt för en uppgörelse som säkrar ett ordnat utträde kommer det brittiska utträdet utan tvekan orsaka störningar – till exempel inom företagens leveranskedjor – oavsett om det blir en uppgörelse eller inte”, skriver EU-kommissionen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.