Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-17 12:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/evolution-draglok-pa-optimistisk-bors/

EKONOMI

Evolution draglok på optimistisk börs

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Handelsveckan på Stockholmsbörsen slutade med ett stadigt plus. Det breda OMXS-indexet steg med 2,4 procent.

TT Text

Kasinobolaget Evolution ledde uppgången och stängde 9,6 procent bättre. Aktien ökade därmed mest på börsens OMXS30, listan över de mest omsatta aktierna, som steg 1,9 procent.

Även molnbolaget Sinch bidrog med sin ökning på 7,2 procent till att lyfta index. Bland vinnarna fanns också biltillverkaren Volvo och klädjätten H&M som steg 2,8 respektive 3,5 procent.

Till förlorarna på storbolagslistan sällade sig kullagerkoncernen SKF och tobaksbolaget Swedish Match med dippar på 2,1 respektive 1,5 procent.

Handelsveckan för det breda OMXS-indexet slutade upp 2,3 procent.

Stockholm följde hack i häl på de ledande Europabörserna. FTSE100-index i London ökade 2,6 procent och CAC40-index i Paris med 2,5 procent. DAX-index i Frankfurt hade vid 18-tiden stigit 2,1 procent.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt