Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-29 17:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/experter-svenskt-vin-passar-pa-nobelborden/

Ekonomi

Experter: Svenskt vin passar på Nobelborden

På Nobelmiddagen ligger alltid fokus på svenskproducerad mat. Varför inte servera svenskt vin? undrar Svenska Dryckesakademien. Arkivbild.
På Nobelmiddagen ligger alltid fokus på svenskproducerad mat. Varför inte servera svenskt vin? undrar Svenska Dryckesakademien. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery / TT

För tio år sedan var svenskt vin inget att hurra för, men nu har både vinmakarna och odlingarna blivit mycket bättre, påpekar experter som TT talat med.

De är överens om att ett svenskt vitt vin skulle kunna serveras på Nobelmiddagen utan att någon behöver skämmas.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in