Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 16:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/extra-allt-historien-om-den-svenska-pizzan/

EKONOMI

Extra allt – historien om den svenska pizzan

Kebabpizza – en favorit på nyårsdagen.
Foto: TT

På nyårsdagen går landets cirka 3.500 pizzerior årets mest intensiva dag till mötes. Att inleda året med en ugnsbakad och gratinerad vetesmörgås modell rund och platt har på bara ett par decennier blivit självklart för många – vi har en driven italienare i 60-talets Stockholm att tacka för det.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.