Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-10 10:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/fabriken-i-trollhattan-rullar-igang-igen/

EKONOMI

Fabriken i Trollhättan rullar igång igen

Bild 1 av 6 Anders Björnberg, projektledare, vd Mattias Bergman och Annika Hansson, produktionsledare, som övervakar arbeter med de 19 elbilar som förbereds för certifiering.
Foto: Jonas Lindstedt
Bild 2 av 6 Den första elbilen för marknaden ska lämna de rullande banden 2017. Det är fortfarande oklart om Nevs bilarna kommer att få heta Saab.
Foto: Jonas Lindstedt
Bild 3 av 6 Den färgstarke Victor Muller var vd för Saab under andra halvåret 2011.
Foto: TT
Bild 4 av 6 För att bygga så ”smarta” bilar som möjligt samarbetar Nevs med kinesiska it-företaget Teamsun.
Bild 5 av 6
Foto: KSE
Bild 6 av 6
Foto: ADAM IHSE / EXPONERA

Bilfabriken i Trollhättan förbereder sig på att träda i tjänst igen. Med genombrottet för elbilen bakom hörnet och den kinesiska staten i ryggen är National Electric Vehicle Sweden (Nevs) säkra på att det kommer att gå bättre den här gången. Men en viktig fråga kvarstår: Kommer bilarna att få heta Saab?

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.