Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Facebook kan bryta mot svensk lag

Facebook kan bryta mot svensk lag. Det uppger SVT som har sett över möjligheterna att kontakta bolaget.

Enligt e-handelslagen ska ett företag som "tillhandahåller informationssamhällets tjänster" uppge sitt namn, sin adress och sin e-post-adress.

På Facebooks sidor finns inga kontaktuppgifter över huvud taget. För personer som på något sätt har problem med sitt konto finns ingen möjlighet att be om hjälp eller ställa frågor till företaget.

När SVT kontaktade Bolagsverket för att få ut en svensk adress fann de att en av de registrerade adresserna inte existerade. På den andra hittade de den svenska grenen av Facebook – Facebook Sweden AB.

Men VD:n vill inte svara på några frågor. Nu ska Konsumentverket utreda om Facebook bryter mot svensk lag.

– Vi har ju tillsyn över den här lagen. Så vi kommer att granska den här frågan, så mycket kan jag lova, säger Konsumentverkets jurist Magnus Karpe till SVT.

Om ett företag inte följer angivna regler kan företaget kan åläggas att lämna ut informationen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.