Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Facebook testar nedröstningsfunktion

Other: Loic Venace/AFP

Onlinejätten Facebook har börjat erbjuda vissa av sina användare möjligheten att rösta ned inlägg i kommentarfält, rapporterar den amerikanska nyhetssajten Daily Beast.

Tanken med funktionen verkar vara att ge användare möjligheten att rangordna exempelvis olämpliga kommentarer lägre för att på så sätt trycka ner stötande innehåll längst ner i kommentarfälten.

Det är första gången som Facebook testar något som liknar en ogilla-funktion på sin plattform, uppger nyhetssajten Daily Beast. Tidigare har it-bolagets ledning förkastat idéen om att införa en ogilla-knapp då det skulle skapa för mycket negativitet på plattformen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.