Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Fair Action vann Giraffpriset

Fair Actions kanslichef Ulrika Urey.  
Fair Actions kanslichef Ulrika Urey.   Foto: Johan Jeppson

Den ideella föreningen Fair Action vann årets Giraffpris för deras insats för bättre arbetsvillkor för arbetare i världen.

Social Venture Network är ett internationellt nätverk som arbetar för långsiktig hållbarhet i affärer. Nätverket delar ut Giraffpriset som går till någon som arbetat för hållbarhet. I år går det till den ideella föreningen Fair Action som arbetar för bättre arbetsvillkor för arbetare i världen.

Vilka är de viktigaste förändringarna ni har bidragit till?

– Vårt arbete med levnadslön, rätten till en lön som går att leva på. I början ville företagen inte ens diskutera detta men de senaste åren har det skett en attitydförändring och för vissa är det nu en av de viktigaste frågorna. Flera företag har även blivit mer transparenta och öppna med var produktionen sker, säger kanslichefen Ulrika Urey.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.