Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Familjen med på jobbresor

Angeles Bermudez-Svankvist tog vid minst fyra tillfällen med sin familj på dyra tjänsteresor utomlands, skriver Aftonbladet. Det var under två av dessa resor som mobilräkningarna landade på hundratusentals kronor.

När Arbetsförmedlingens generaldirektör i oktober förra året reste till Dominikanska republiken å tjänstens vägnar följde hennes make och dotter med på resan. Vistelsen på den karibiska ön varade i tolv dagar. Trots att konferensen Bermudez-Svankvist deltog i bara varade i två dagar krävde hon resetraktamentet för åtta dagar, skriver Aftonbladet. Förklaringen är att hon deltagit i en rad andra möten utöver konferensen.

Arbetsförmedlingen betalade generealdirektörens flygbiljett, men maken och dotterns biljetter betalades privat.

Även vid ett tio dagar långt besök i Sydkorea var familjen med. Mobilräkningen blev mycket hög. Arbetsförmedlingen betalade 80 procent av kostnaderna för familjens hotellrum, men endast generaldirektörens flygbiljett.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.