Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Färre unga är arbetslösa

Foto: Marcus Ericsson/TT

Arbetslösheten bland Sveriges unga fortsätter att minska. I juni sjönk andelen arbetslösa 18–24-åringar till 8,6 procent, vilket den lägsta siffran på tio år, enligt Arbetsförmedlingen.

I slutet av förra månaden var totalt 336.000 personer inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen. 46.000 av dem var ungdomar.

Arbetslösheten var lägre bland unga kvinnor än bland unga män – 6,9 procent, respektive 10,2 procent.

Även om arbetslösheten minskar bland både inrikes- och utrikes födda är skillnaden stor. I juni var 3,5 procent bland inrikes födda arbetslösa medan motsvarande siffra bland utrikes födda var 20 procent.

En förklaring enligt Arbetsförmedlingen är att många ungdomar som kom under den stora flyktingvågen nu är inskrivna på Arbetsförmedlingen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.