Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 21:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/fastighetsmiljardaren-ilija-batljan-slar-ifran-sig-kritiken-mot-affarsmodellen/

EKONOMI

Fastighetsmiljardären Ilija Batljan slår ifrån sig kritiken mot affärsmodellen

SBB:s vd Ilija Batljan har gjort en vindlande resa från politiken till att leda ett av landets snabbast växande fastighetsbolag. Men delar av affärsmodellen möter hård kritik.
Foto: Elin Åberg

Fastighetsbolaget SBB växer rekordartat. Under drygt fem år har bolaget köpt fastigheter och andra företag i högt tempo. Affärsidén, att hyra ut äldreboenden, skolor och sjukhus, har visat sig bli dyr för skattebetalarna. Men bolagets vd avfärdar kritiken mot modellen.

– Vi levererar en tjänst som kommunen själv bestämmer om de vill upphandla, säger Ilija Batljan till DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.