Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Femåring uteblev från födelsedagsfest – fick faktura

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den femårige pojken bjöds in till en skolkamrats födelsedagsfest, tackade ja – men infann sig inte, då dubbelbokning hade skett. Kort senare upptäckte föräldrarna en faktura i sonens skolväska, utställd av födelsedagsbarnets mamma och med krav på betalning för utebliven närvaro.

Festen hölls vid en fritidsanläggning nära Plymouth i sydvästra England. Föräldrarna förklarar sin sons frånvaro med att en dubbelbokning skett: han skulle hem till sina farföräldrar samma dag.

Betalningskravet lyder på 15.95 pund, motsvarande 197 kronor. Betalas inte fakturan hotar stämning, med förhandling i en domstol där tvistemål av lägre dignitet avgörs, skriver brittiska tidningen The Guardian.

Femåringens mamma säger till lokala Apex News att hon inte var bekant med festarrangören:

– Men visst, det känns inte bra att min son inte infann sig till festen, säger mamman.

Hon tänker dock inte betala fakturan.

– Det är bara för mycket att få en faktura efter en sådan här sak, säger hon, och tillägger att hon inte kunde hitta inbjudan och att det var därför som ingen kontakt togs.

I ett kort uttalande uppger den festarrangerande mamman att ”alla nödvändiga detaljer för att kontakta mig fanns i inbjudan”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.