Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 18:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/filippinerna-stanger-borsen-efter-djupdykning/

EKONOMI

Filippinerna stänger börsen efter djupdykning

En soldat tar tempen på en bilist i Manilla.
En soldat tar tempen på en bilist i Manilla. Foto: Maria Tan/AFP

Tisdagens kurser var spretiga på de asiatiska börserna. Samtidigt kommer besked om att Filippinerna blir det första landet att stänga börshandeln helt.

TT Text

Åtgärden kommer efter att PSE-index sjunkit 7,9 procent under måndagens förkortade handelsdag.

Chefen för PSE, Ramon Monzon, skriver i ett brev till börsens handlare att stängningen gäller tills vidare och att handlarnas hälsa och säkerhet ligger bakom beslutet.

På måndagen beslöt landets president Rodrigo Duterte att sätta större delen av landets invånare i karantän med anledning av den eskalerande spridningen av det nya coronaviruset i landet, och människor får bara gå ut av hälsoskäl eller för att köpa mat.

I Kina och Japan öppnade tisdagens handel med försiktiga stigningar. Tokyobörsens Nikkei 225-index steg med 0,1 procent, medan det bredare Topix-index gick upp 2,6 procent.

Även Hongkongbörsen låg på plus i den avslutande handeln, medan Shanghaibörsens kompositindex låg på minus 0,6 procent.

Seoulbörsens Kospi-index stängde på minus 2,4 procent, medan Taiwanbörsen föll 2,9 procent.

I Australien gick index upp med 5,7 procent på tisdagen.

Ämnen i artikeln

Filippinerna
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt