Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Fjärde AP-fonden: förändring i rätt riktning

En av de mindre ägarna i Industrivärden, statliga Fjärde AP-fonden, tycker att Sverker Martin Löfs beslut att lämna sina uppdrag var bra.

– Jag välkomnar de förändringar man genomför inom Industrivärden och Handelsbankssfären. Jag tycker att det är förändringar i rätt riktning som leder till bättre transparens och tydligare rollfördelning. Att Sverker Martin-Löf beslutat att lämna är ett beslut man får respektera, säger fondens vd Mats Andersson till TT.

Kritiken mot Martin-Löf har varit svidande och på torsdagen meddelade han att han lämnar sina uppdrag. I en intervju med DN kommenterar han nyheten.

– Jag gör det på grund av det mediedrev som pågår. Det gör att det inte är effektivt för mig att arbeta i de roller som jag har haft, säger han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.