Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Fler bankkontor blir kontantlösa

Storbanken Nordea planerar att ta bort kontanterna från ännu fler av landets bankkontor. Det skriver Dagens Industri.

Sedan början av året har Nordea tagit bort pengarna från ett 30-tal kontor runt om i landet.  170 av Nordeas 300 kontor står därmed utan kontanter vilket kritiserats av såväl personal som kunder.

Men Nordea fortsätter på samma linje och framhäver att det hamdlar om att dra ned på kostanderna för banken.

”Kontanter är en stor kostand, inte bara för oss utan för samhället i stort”, säger Anna Storåkers, ny vice chef för storbankens svenska kontorsrörelse till DI. Hon poängterar att kundernas beteende förändras över tiden och många kontantärenden på bankkontoren har flyttats över till internetbanken. Dessutom efterfrågar kunderna mer personlig rådgivning.

Exakt hur många bankkontor som kommer sluta att hantera pengar vill inte Nordea uppge men meddelar att utvecklingen allt mer går i den riktningen. De kontantlösa kontoren fungerar som rådgivningskontor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.