Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 14:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/fler-brevlador-for-pappersdeklaranter/

Ekonomi

Fler brevlådor för pappersdeklaranter

Förra året var det många som försökte lämna in deklarationen i fysisk form i sista stund. Här en man som lämnar in sina papper till Skatteverket på Lindhagensgatan i Stockholm genom dörrspringan. Foto: Conny Pettersson

De allra flesta deklarerar digitalt. Men för alla som personligen vill lämna in sin självdeklaration på papper öppnar Skatteverket nu flera tillfälliga brevlådor över hela landet.

Rätta artikel

I fjol försökte folk på flera håll att lämna in sina deklarationer via dörrspringor hos Skatteverket, vilket naturligtvis inte var så lyckat.

"Nästan 90 procent av alla privatpersoner deklarerar digitalt och bland dem som deklarerar på papper postar de allra flesta sin deklaration. Men vi vill göra det enklare även för dem som vill komma direkt till oss. Därför öppnar vi tillfälligt brevlådor på ett antal kontor de två sista veckorna", säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Dags att deklarera. De flesta gör det digitalt men fortfarande finns det de som föredrar pappersvarianten. Foto: Anders Wiklund/TT

Det handlar om ett 60-tal kontor med brevlådor för inlämning dygnet runt, från den 16 april fram till slutdatumet den 2 maj. På Skatteverkets övriga servicekontor kan man lämna in sin deklaration när de är öppna.

Läs även: Personer med studielån kan få vänta på återbäring