Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-23 00:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/fler-hushall-raknar-med-stigande-bopriser/

Ekonomi

Fler hushåll räknar med stigande bopriser

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hushållens förväntningar på bostadspriserna ökar i februari, enligt SEB:s månatliga boprisindikator. Indexet steg till nivån 45, från 43 månaden före.

TT Text

Andelen som tror på stigande priser ökar med en procentenhet, jämfört med månaden före, till 53 procent. Åtta procent tror på sjunkande priser det kommande året, en minskning med en procentenhet jämfört med i januari.

Andelen som tror att priserna kommer att ligga stilla låg på 32 procent, också det en minskning med en procentenhet. Indexet är skillnaden mellan dem som tror på stigande respektive sjunkande bopriser.

”Efter en trevande utveckling runt årsskiftet ser vi nu åter en försiktig uppgång i hushållens boprisförväntningar. Bara åtta procent tror på sjunkande priser och vi får backa nästan tre år för att hitta en lägre notering”, säger Jens Magnusson, privatekonom på SEB, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Små förändringar av bostadspriser i januari