Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Fler inskrivna som arbetslösa

Arbetslösheten i landet ökar något. I slutet av september var 402 172 personer, 8,5 procent av arbetskraften, inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen.

Det är en ökning med 9 352, 0,1 procentenheter, jämfört med motsvarande månad i fjol.
Värst är det i Trollhättan. Kommunen har nästan dubbelt så hög arbetslöshet som snittet i landet, 15,7 procent, uppger TTELA på nätet. 4 391 Trollhättebor går utan arbete i dag.

Antalet lediga platser som anmälts till landets arbetsförmedlingar uppgick i september till 48 840, vilket är 1 930 fler än för ett år sedan. Och under september varslades 4 873 personer om uppsägning, att jämföra med 7 329 personer motsvarande månad i fjol.

Antalet personer i program med aktivitetsstöd, till exempel arbetsmarknadsutbildningar, var 184 477, en ökning med 10 206.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.