Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-23 19:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/fler-oppnar-gardsbutik-narodlat-viktigare-an-ekologiskt/

EKONOMI

Fler öppnar gårdsbutik – närodlat viktigare än ekologiskt

Vinrankorna bakom Helene Rolandsdotter har redan börjat bära frukt. Förra året kördes skörden vidare till ett musteri i närheten.
Vinrankorna bakom Helene Rolandsdotter har redan börjat bära frukt. Förra året kördes skörden vidare till ett musteri i närheten. Foto: Lisa Mattisson

Intresset för närodlad mat växer – samtidigt som försäljningsstatistik vittnar om ett svalnat intresse för ekologisk. På Väddö blev den nyöppnade gårdsbutiken räddningen när restaurangerna stoppade sina beställningar under pandemin.

– Om vi inte hade haft gårdsförsäljningen och det lättillgängliga läget hade vi haft jätteproblem med att få avsättning för våra grönsaker, säger gårdens ägare Helene Rolandsdotter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in