Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-28 13:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/fler-oppnar-gardsbutik-narodlat-viktigare-an-ekologiskt/

EKONOMI

Fler öppnar gårdsbutik – närodlat viktigare än ekologiskt

Vinrankorna bakom Helene Rolandsdotter har redan börjat bära frukt. Förra året kördes skörden vidare till ett musteri i närheten.
Foto: Lisa Mattisson

Intresset för närodlad mat växer – samtidigt som försäljningsstatistik vittnar om ett svalnat intresse för ekologisk. På Väddö blev den nyöppnade gårdsbutiken räddningen när restaurangerna stoppade sina beställningar under pandemin.

– Om vi inte hade haft gårdsförsäljningen och det lättillgängliga läget hade vi haft jätteproblem med att få avsättning för våra grönsaker, säger gårdens ägare Helene Rolandsdotter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.