Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 01:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/fler-reste-med-sas-1/

Ekonomi

Fler reste med SAS

Foto: Lasse Swärd

Antalet passagerare som reste med SAS i augusti var 2,78 miljoner, en ökning med 0,4 procent jämfört med samma månad i fjol, skriver SAS i ett pressmeddelande.

TT Text

Totalt ökade flygbolagets kapacitet 1 procent under perioden, medan punktligheten steg 10 procentenheter till 81,9 procent. Den så kallade kabinfaktorn, det vill säga hur välfyllda bolagets flygplan är, sjönk 0,7 procentenheter till 79,2 procent.

”Jämfört med samma period föregående år var efterfrågan starkare på inrikes och intraskandinaviska linjer. På de interkontinentala linjerna var efterfrågan lägre, delvis drivet av politisk oro i Hong Kong samt en lägre efterfrågan på fritidsresor till Nordamerika”, skriver SAS.

Läs mer: SAS lägger ned direktflyg till Los Angeles 

Ämnen i den här artikeln:

SAS
Flygtrafik
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt