Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Fler spelare tippar på seger för Clinton

Hillary Clinton tar igen tappet bland spelbolagens odds. Arkivbild.
Hillary Clinton tar igen tappet bland spelbolagens odds. Arkivbild. Foto: Susan Walsh

Oddsen hos de större spelbolagen visar nu att fler spelare återigen satsar på en Clintonseger.

Förändringen kommer efter att FBI på söndagen meddelande att den andra undersökningen av Hillary Clintons privata mejlserver avslutats och att det fortfarande inte finns skäl för åtal.

Den senaste FBI-utredningen och ett allt jämnare läge i opinionsundersökningarna gjorde avtryck på spelmarknaderna under de gångna veckorna. För en vecka sedan hade oddsen på Clinton hos Betfair krupit upp till 1,40, vilket indikerade endast 71 procent sannolikhet till Clinton-seger.

Nu ger samma spelfirma 1,20 gånger pengarna för en valvinst för Clinton, vilket indikerar 83 procent sannolikhet till seger. Det är i stort sett samma odds som för två veckor sedan då FBI inledde den nya granskningen.

I årets andra stora valhändelse, den brittiska folkomröstningen om EU-medlemskapet, fick dock spelarna fel. Med två dagar kvar till folkomröstningen indikerade oddsen hos Ladbrokes att chansen att "stanna" skulle vinna var 76 procent. I stället var det "lämna"-sidan som avgick med segern. Samma spelbolag ger nu 1,22 gånger pengarna på en seger till Hillary Clinton, vilket motsvarar 82 procents chans till seger.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.