Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Fler tror på sjunkande bopriser

Allt fler hushåll tror nu på sjunkande priser för villor och bostadsrätter och prisförväntningarna är nere på en rekordlåg nivå, enligt Skops senaste undersökning av vad hushållen tror om bostadsmarknaden.

Börsras och ekonomisk oro har förstärkt den nedåtriktade trenden som inleddes redan under försommaren. Nu accelererar fallet, enligt Skop.

Drygt 1.000 personer intervjuades mellan den 22 augusti och den 6 september.

Bostadsköpet är för de allra flesta den största affären i livet. Ändå är det få som försöker pruta på räntan när de lånar hos banken till sitt bostadsköp. Enligt en Sifo-undersökning som Avanza Bank låtit göra svarar bara 2 av 10 svenskar att de prutat.

De som faktiskt prutat har lyckats få ned räntan med cirka 0,44 procentenheter vilket på ett bolån på 2 miljoner kronor innebär en rabatt på 8 800 kronor per år.

Sifoundersökningen bygger på intervjuer med 1 098 personer under augusti.

 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.