Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 01:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/fler-turister-besokte-sverige-i-sommar/

Ekonomi

Fler turister besökte Sverige i sommar

Turister i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sju procent upp i juni och juli och fortsatt bra även i augusti. Årets turistsäsong blev god, konstaterar branschorganisationen Visita, som hänvisar till SCB-statistik.

TT Text

Uppgången i antalet gästnätter under de två första sommarmånaderna landade på sju procent jämfört med samma period i fjol. Orsaken är att fler svenskar semestrat på hemmaplan, men även fler europeiska gäster lyfter statistiken, enligt Visita.

För augusti pekar branschorganisationen på beläggningsstatistik hos hotellen i storstäderna, som steg från 81 till 83 procent.

"Den samlade bilden är att det varit ytterligare en fantastisk sommar för turismen till Sverige", skriver Visitas vd Jonas Siljhammar i ett pressmeddelande.

Ämnen i den här artikeln:

Turism
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt