Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Fler väljer bunden boränta

Andelen som väljer bunden ränta på bolånet bland nya låntagare ökar, visar månadssiffror från det statliga bolåneinstitutet SBAB.

Nästan en femtedel av SBAB:s nya låntagare, 18 procent, valde i augusti att binda bolånet i två år. Det kan jämföras med 13 procent i juli.

Andelen nya låntagare som valde rörlig ränta sjönk samtidigt från 71 till 66 procent, den lägsta andelen sedan maj 2008.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.