Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 07:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/flera-anvandare-an-vantat-for-netflix/

Ekonomi

Flera användare än väntat för Netflix

Foto: Elise Amendola/AP

Netflix fick fler användare än väntat under det tredje kvartalet. I delårsrapporten framgår det att strömningstjänsten fick 6,8 miljoner nya användare i världen under perioden, analytiker hade tippat på aningen färre. Ökningen kommer bland annat tack vare nya säsongsavsnitt av serier som ”Stranger things” och ”13 reasons why”.

TT Text

Aktien steg 5 procent efter börsens stängning.

Nettovinsten steg till 665 miljoner dollar, jämfört med 403 miljoner dollar motsvarande period förra året. Per aktie innebar det 1:47 dollar, jämfört med 89 cent förra året.

Omsättningen steg till 5,2 miljarder dollar från 4 miljarder.

Ämnen i artikeln:

Netflix
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt