Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Flera frihetsberövade i Falcon Funds

Ekobrottsmyndigheten har gjort tillslag i Falcon Funds-härvan.
Ekobrottsmyndigheten har gjort tillslag i Falcon Funds-härvan. Other: Daniel Roos

Ekobrottsmyndigheten har gjort ett omfattande tillslag i härvan kring misstänkta brott i pensionsbolaget Falcon Funds. 

Tre personer med anknytning till bolaget har frihetsberövats och husrannsakan har genomförts på flera platser i Sverige, Storbritannien och Norge. Två svenskar har gripits i Storbritannien och sitter nu häktade misstänkta för grovt bedrägeri, ytterligare en person har anhållits i Sverige.

– Det handlar om en olovlig fondflytt som uppgår till två miljarder kronor. Man har använt kunders pinkoder för att flytta pengar från en fond till en annan, som jag menar att man har haft kontroll över. Sedan har man flyttat de två miljarderna till Falcon Funds. Jag menar att man har använt värdepapper som brottsredskap för ta ut pengar från Falcon Funds tre olika fonder, säger åklagaren Arne Fors till TT.

Stockholms tingsrätt har även beslutat om kvarstad som uppgår till 800 miljoner kronor mot de tre frihetsberövade personerna.

Exakt vilken anknytning de tre har, eller har haft, till Falcon Funds vill Arne Fors inte kommentera.

Läs även: Brottsplatts PPM – pensionsmiljarden som försvann.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.